Alhasi görcsök. Az alhasi fájdalom okai - HáziPatika


Hol görcsöl?

alhasi görcsök

Megmondjuk, mi lappanghat mögötte Hol görcsöl? Megmondjuk, mi lappanghat mögötte Az alhasi görcsök intenzitása, pontos megjelenési helye és kisugárzása sokat elárul a kiváltó okról is.

Szúró, görcsös, tompa, alhasi görcsök, szorító fájdalmak — honnan tudhatjuk, mi okozza őket?

alhasi görcsök

A menstruációs görcsök a vérzés előtt és közben jelentkeznek, majd úgy napig tartanak. Ilyenkor a fájdalom kisugározhat a derékba, és fejfájást, hányingert, puffadást és rossz közérzetet is okozhat.

alhasi görcsök

Előfordul azonban, hogy pokoli fájdalommal jár, mely kisugárzik az alhasi részre, lágyékba, vagy a hátba is, különösen akkor, ha kimozdulva elindul a húgyutak felé. Ez a fájdalom jellemzően hullámokban tör ránk, és csak az egyik oldalon jelentkezik. Kísérheti hányás és hányinger is, egy roham hossza pedig perces lehet.

alhasi görcsök

A legjellemzőbb tünet ilyenkor a has felső részének erős görcse, mely kisugárzik a jobb vállba és a hátba is. Ugyanakkor egyéb tünetekkel is járhat az epekő által okozott görcsös roham: ilyenkor fokozott telítettségérzetet, puffadást, hányingert, hányást tapasztalhatunk.

alhasi görcsök

Pontosan hol fáj, hogyan alhasi görcsök, milyen intenzitású, mi válthatta ki, hová sugárzik, milyen hosszan tart és jelentkezett-e már hasonló fájdalom korábban — ezek a kérdések mind felmerülhetnek egy orvosi vizsgálat során.

Ha komoly okra gyanakszunk, ne késlekedjünk: forduljunk szakemberhez a probléma feltárása és gyors kezelhetősége érdekében! A hasi fájdalmak kezelése természetesen a kiváltó okoktól függ, ezért egy hasi probléma tartós fennállása, vagy a tünetek súlyosbodása esetén feltétlenül forduljunk orvoshoz!

alhasi görcsök

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelő orvosát, gyógyszerészét!