Tiberális prosztatit


Magyarországon 50 éves kor felett minden második férfit fenyeget a jóindulatú prosztatamegnagyobbodás, mely — ha későn veszik észre — további szövődményeket, súlyos vizelési panaszokat okozhat. A KSH adatai szerint hazánkban a probléma körülbelül ezer apukát érint.

Навигация по записям

A Semmelweis Egyetem urológusai szerint Magyarországon évente 10 prosztatarákos betegből 3 férfi hal meg a prosztata rosszindulatú daganatában, holott rendszeres szűréssel 20 százalékkal csökkenthető lenne a megbetegedések száma. Riesz Péter urológus, klinikai onkológus, a Semmelweis Egyetem adjunktusa.

Már a éves férfiakat is érintheti a probléma, főleg ha a családban korábban már előfordult Tiberális prosztatit. A szakember szerint, amennyiben tünetmentes állapotban felfedezik, az esetek 90 százalékában gyógyítható.

Betűméret:

A leggyakoribb tünetek közt a vizelési nehézségek, a gyakori, olykor fájdalmas vizelési inger, esetleg szexuális zavarok fordulhatnak elő — ismertette.

A prosztata kóros elváltozását több módon is fel lehet ismerni.

Tiberális prosztatit Prosztatitis és prosztatitis

Érdemes először egy egyszerű 7 kérdésből álló IPSS Nemzetközi Prosztata Tünetértékelő Skála tesztet kitölteni, mely segít beazonosítani a Tiberális prosztatit megnagyobbodás okozta tünetek súlyosságát.

A szűrővizsgálat során a prosztata szérum antigén PSA koncentrációjának mérése történik a vérből, mely csupán egy apró tűszúrással jár. Alapvető fontosságú az egyszerű urológiai vizsgálat, amely során a szakorvos a végbélen keresztül tapintja végig a prosztatát.

Tiberális prosztatit healthy prostate vitamins

A diagnosztikát segíti, pontosítja a prosztata átfogó vizsgálata ultrahang-készülékkel. Nagy szerepe van a hozzátartozóknak abban, hogy figyelmeztessék az apákat és a férjeket, hogy menjenek el vizsgálatra. A kampány arra hívja figyelmet, hogy mindenekelőtt mondják el az édesapánknak, hogy mennyire szeretnénk, ha sokáig élne. Ezt pedig egy kedves gesztussal megtehetik június

Tiberális prosztatit A prosztatitis lehet a Venereal betegségeknek